
Az áfonya és a hozzá hasonló, élénk színű gyümölcsök mind antocianinokat tartalmaznak, amiről a kutatók most azt feltételezik, hogy segítenek a vércukorszint mérséklésében. Japán kutatók egereknél mesterségesen cukorbetegséget idéztek elő, majd egyik felüknek minden nap áfonyakivonatot adtak, míg másik felük hagyományos táplálékot kapott 5 héten keresztül.
Az eredmények azt mutatták, hogy az áfonya hatására csökkent az állatok vércukorszintje, és megemelkedett az inzulinérzékenységük, ami a gyógyulás egyik biztató jele lehet.
A szakemberek szerint a módszernek emberek esetében is működnie kell, így szorgalmazzák a kutatás folytatását embereken, szigorúan ellenőrzött körülmények között.
Az eredmények azt mutatták, hogy az áfonya hatására csökkent az állatok vércukorszintje, és megemelkedett az inzulinérzékenységük, ami a gyógyulás egyik biztató jele lehet.
A szakemberek szerint a módszernek emberek esetében is működnie kell, így szorgalmazzák a kutatás folytatását embereken, szigorúan ellenőrzött körülmények között.
[Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése