A táplálkozás jelentősége
Az emberi test összetett biológiai
gépezet, legtöbbször egy olyan szén-oxigén motorhoz hasonlítjuk, ami
alacsony, 37 fok körüli hőmérsékleten működik. A gépektől azonban eltér,
hiszen biológiai és élő, tehát rendelkezik az öngyógyítás képességével.
Sejtjeink időről-időre megújulnak, ehhez tiszta levegőre, jó minőségű
ivóvízre és megfelelő táplálékra lenne szükségünk.
Megfelelően táplálkozunk?
Sajnos eltértünk az optimális,
természetes étrendünktől, és jelenleg étkezési divatok, diéták,
súlycsökkentő hóbortok határozzák meg a táplálkozási szokásainkat.
Az egészségesebb táplálékok esetében is
szomorú tendenciának vagyunk szemtanúi. A friss zöldségekben és
gyümölcsökben a vitamin- és ásványi anyag tartalom az utóbbi 30 évben
jelentősen csökkent. A rosszabb minőségű ételek nem járulnak hozzá
szervezetünk öngyógyító erejéhez. -->>>>>>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése