2013. október 7., hétfő

A táplálkozás jelentősége

A táplálkozás jelentősége


Az emberi test összetett biológiai gépezet, legtöbbször egy olyan szén-oxigén motorhoz hasonlítjuk, ami alacsony, 37 fok körüli hőmérsékleten működik. A gépektől azonban eltér, hiszen biológiai és élő, tehát rendelkezik az öngyógyítás képességével. Sejtjeink időről-időre megújulnak, ehhez tiszta levegőre, jó minőségű ivóvízre és megfelelő táplálékra lenne szükségünk.

Megfelelően táplálkozunk?


Sajnos eltértünk az optimális, természetes étrendünktől, és jelenleg étkezési divatok, diéták, súlycsökkentő hóbortok határozzák meg a táplálkozási szokásainkat.

Az egészségesebb táplálékok esetében is szomorú tendenciának vagyunk szemtanúi. A friss zöldségekben és gyümölcsökben a vitamin- és ásványi anyag tartalom az utóbbi 30 évben jelentősen csökkent. A rosszabb minőségű ételek nem járulnak hozzá szervezetünk öngyógyító erejéhez.  -->>>>>>

taplalkozas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése