2013. május 11., szombat

A legjobb szívvédő magvak


A legtöbb ezek közül ugyanis a szív számára egészséges alkotóelemeket tartalmaz, melyek segítik a koleszterinszint karbantartását, mivel csökkentik a rossz koleszterinként elhíresült LDL-koleszterint. A magvakban található telítetlen zsírsavak, az omega-3- és omega-6-zsírsavak, a rostok, az 1-arginin, valamint a növényi szterin mind-mind jótékony hatású összetevők.
Hogyan védik a szívet?
A koleszterincsökkentésen túl a dió, mandula és pisztácia fogyasztása a vérrögök kialakulását is gátolhatja, sőt a verőerek belső borítását is egészségesen tartja. Mivel pedig tápértékük és kalóriatartalmuk meglehetősen magas, fogyasztásuk csak kis mennyiségben, naponta maximum egy marékkal javasolt. Érdemes a nem sózott, vagy alacsony sótartalmú változatokat előnyben részesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése