2009. szeptember 9., szerda

A vércukor-barát zöldbab

A zöldbabot a nyár egyik legértékesebb terményének tekinthetjük, főleg, ha azt vesszük, viszonylag olcsó, mégis nagyon hasznos kis táplálék – nekem az egyik legkedveltebb alapanyagom a konyhában.

Rengetegféle recepthez használható és elkészíthető, az egyszerű vajban párolt köret-alapanyagtól az összetettebb, táplálóbb rakott, hússal összesütött változatokig. Tejföllel, mártással, levesként, főzelékként .

Azt olvastam, jól is teszi, ha felveszi a főzési listájára az, akinek vigyáznia kell a cukrára, mert szabályozza a vér inzulin-szintjét. Diéta részeként is ideális, mert elsősorban ásványi anyagokat (vas, B-vitaminok, C-vitamin, kálcium, foszfor) tartalmaz, szénhidrátot és fehérjét pedig, csak keveset, és a vérkoleszterin-szintet is kordában tartja. Emellett az sem hátrányos, hogy hüvelyes létére viszonylag könnyen emészthető!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése